Storm inatt

Det har varit värsta stormen inatt. Trodde huset skulle braka samman ett tag! Helt omöjligt att somna, men runt två på natten lugnade det sig och jag lyckades somna med öronproppar. Var inte allt för pigg när jag steg upp, men tog mig igenom dagen i alla fall! Ska upp tidigt imorgon, men vad gör det när jag slutar halv två? Så värt det! Nu ska jag mysa i soffan resten av kvällen. Kram på er!

Just good


Citronmarängtårta

Igår fyllde pappa år och självklart åt vi lite extra gott. Jag gjorde en citronmarängtårta för första gången och den blev fantastisk god! Det tog sin lilla tid att göra tårtan, men det var den värd! Idag är det faktiskt inte vilken söndag som helst, utan första advent! Jag ska verkligen njuta av denna mysiga tid fram till julafton. Vi har redan bakat pepparkakor och lussebullar, men det ska bakas julgodis och saffransbullar också. Har inte köpt en enda julklapp än för jag har inte haft tid att åka till stan, så det måste jag ta tag i snarast! Gillar att vara ute i tid när det gäller presenter så det blir en personlig present, men jag har nästan alla klappar klara i huvudet så de ska bara köpas.

My dad is my hero

Grattis på födelsedagen älskade pappa! Jag önskar att alla hade en pappa som ställer upp och bryr sig så mycket som du gör. Jag är tacksam varje dag över att just du är min pappa. Du är guld värd och jag älskar dig så mycket. ♥

PARTY

Igår kom Josefine till mig för middag och fix innan vi begav oss på 18-års fest hos Isabelle. Hon hade styrt upp allt så bra, så det blev en kanonkväll! Vi var där några timmar innan vi tog bussen till stan och ett uteställe. Där dansade vi till klockan tre på natten. Vi var ett härligt gäng på säkert 20 pers och hade så roligt hela kvällen!

Julstämning i vardagen

Jag jobbade från klockan nio till fem idag så det har varit en lång dag, men rolig! Vi gick till kyrkan för att titta på ett julspel och efteråt var det fika. Allt var så mysigt, så fick faktiskt lite julkänsla! Annars har det varit full rulle som vanligt med massa lek inne och ute. Spelat spel, pärlat, ritat, läst sagor osv. Imorgon jobbar jag bara till halv tolv, åh vad det ska bli skönt!
 
Förstår inte att det är ett helt år sedan jag var i USA. På ett sätt känns det såklart längesen, men absolut inte ett helt år!? Kanske några månader däremot. Ärligt talat har jag tänkt på resan varenda dag sedan vi kom hem. Det var helt underbart och jag vill uppleva allt igen och igen. Så tacksam över att jag fick uppleva allt som jag har drömt om. ♥
Centralpark i New York var magisk och inte det minsta överskattad! 

BLUE DRESS

Jag orkar inte, hur vacker är inte Jana Kramer? Hon strålar verkligen som gravid!

25:e november 2015

Nu är jag inne på tredje veckan av praktiken. Vi har börjat öva på luciasånger och imorgon ska vi till en annan förskola och titta på ett julspel. Jul är verkligen den mysigaste tiden på året! Jag slutade halv två idag, det är guldvärt att komma hem tidigare! Ska vara med och stänga imorgon, men det är bara till 17:00 så det är inte så länge ändå. Nu ska jag titta på Chicago P.D och sen fortsätta med min APL-uppgift, det är tanken åtminstone. 

Gorgeous, all the time


Pulka och bio

Idag gick vi till en pulkabacke med barnen. Jag åkte och hade nästan lika roligt som dem faktiskt! Har såna barndomsminnen från när jag åkte pulka och lekte i snön. Älskade det! Vilket barn gör inte egentligen? Det var härligt! På eftermiddagen tittade vi på bio i aulan, det uppskattades också kan jag lova! De var ganska trötta efter vi hade åkt pulka så det var perfekt vila! När jag kom hem åt vi middag och sen körde jag till gymmet. Det var ett mixpass med gamla övningar från olika realiser, så det var jättekul! 

23:e november 2015

Trots att det är måndag tycker jag att dagen har varit ganska bra. Har alltid söndagsångest, men eftersom helgen tar slut innan jag hinner blinka är det lika bra att gilla läget. Jag har lekt med barnen ute i snön vilket var mysigt. Är inte så glad över snön, men det har varit en härlig dag med sol i alla fall. Njuter av det lilla vi får under vintern! När jag kom hem åt jag och sen körde jag till gymmet för att gå på bodypump. Nu ikväll har jag börjat skriva på mina APL-uppgift. Långt ifrån klar, men tänkte skriva lite varje dag denna veckan. Har noll inspiration till skolan när det är mörkt och kallt och speciellt inte när jag praktiserar också. 

COZY SUNDAY

Smörgåstårta med ärtröra och bacon blev söndagens kvällsmål
Idag har jag varit hemma och myst och gjort lite vad jag känt för - tränat, lagat mat och tittat på serier. Hade så mycket serier att ta ikapp så nu är det lite lugnare på den fronten. Igårkväll kom snön och det var helt vitt ute när jag vaknade idag. Är inte specielt glad för snö längre, men i december vill jag ha snö för annars får jag ingen julkänsla alls. Det börjar dra ihop sig till jul nu och allt vad det innebär. Det längtar jag efter! Nu ska jag snart krypa ner för imorgon väntar en ny vecka hos barnen. Hoppas ni har haft en härlig helg ♥

PREGNANT BEAUTY


21:e november 2015

Denna lördag har vi haft kalas för mamma och pappa. Även om det blir lite stökigt med alla samtidigt tycker jag det är så mysigt med kalas! Vi har ätit gott och pratat för fullt. För mig handlar livet om att njuta av de små sakerna som att umgås med de som betyder allra mest. Kärlek är det viktigaste för mig och jag är så tacksam över alla i mitt liv, varenda dag! Det händer så mycket hemskt runt om i världen och därför är det viktigt att försöka uppskatta och ta vara på livet så mycket det går. ♥
Linus läser saga för tjejerna. Åh han börjar bli så stor, min lilla grabb ♥

Pepparkaksbak och familjemys

Igår var det full rulle när jag kom hem från praktiken. Vi satte igång med pepparkaksbakat direkt och det varade några timmar. Det är något speciellt med att baka pepparkakor, sådan mysig känsla! Min storebror, Jenny och killarna kom över på fika på kvällen så det blev riktigt familjemys!
Jennie och tjejerna sov över tills idag. Jag jobbade från klockan nio till två, så vi hann träffas en stund till innan de åkte hem. Tidigare ikväll var jag på gymmet och sedan har jag stått i köket med mami och lagat mat och bakat till kalaset imorgon. 

Pepparkaksbak väntar

Min mentor besökte min praktikplats idag för att prata och se hur det går. Jag har trivts sedan första dagen, så det var inga problem alls! Dagen har rullat på och jag har haft fullt upp med alla barnen. Vi spelar mycket spel och leker med allt möjligt. Det är verkligen mysigt där! Imorgon ska jag upp redan klockan fem eftersom jag ska vara med och öppna halv sju på morgonen. Tidig morgon, men jag slutar redan klockan ett och hemma väntas det pepparkaksbak. En tradition med mamma och storasyster och nu även mina systerdöttrar. Det ser jag fram emot!

The choices

Zoe Hart, quote

Idrottslektion

Idag höll jag i en idrottslektion för barnen. Hade den klassiska leken "kom alla mina kycklingar" som uppvärmning, sedan hinderbana, därefter leken "kom alla mina gympabarn" och tillsist avslappning med lugn musik. Barnen var så duktiga och tyckte allt var jättekul, så jag är mer än nöjd! När jag kom hem gav jag mig ut på en springtur och ikväll körde jag styrka på gymmet. Träning piggar verkligen upp mig på alla sätt! Är så trött nu av mörkret, men när jag har tränat känner jag mig som mig själv igen. Tur det! Nu ska jag krypa ner så jag orkar gå upp imorgon. 

PINK DRESS


MOCKA

Tycker det är så snyggt med mocka! Vare sig det handlar om jackor, klänningar, kjolar eller skor. Har fortfarande inte hittat några knähöga stövlar i mocka, måste göra det snarast! Kenzas outfit ovanför gillar jag starkt! Mysig, men ändå fin outfit!

Appreciate the little things

Nu var ännu en ny vecka igång! Måste erkänna att veckorna går liite långsammare nu när mina lediga onsdagar är borta. Det är väl okej att sakna dem även fast jag trivs jättebra på praktiken? Hehe! Det har varit riktigt ruggigt ute idag, men ska inte klaga för det har varit en väldigt fin höst överlag! Julmusik har börjat spelas och det börjar dra ihop sig inför jul. Längtar efter allt bak och mys!
 
Igår var jag hos Sara och åh vad mysigt det var! Vi hade som vanligt fullt upp med att prata, men vi handlade och lagade middag också. Uppskattar all tid med mina nära för det betyder så mycket. Det händer så mycket hemskt i världen och framtiden är oklar. Det gäller verkligen att ta vara på livet och njuta! ♥

BROWN LEATHER JACKET


Surround yourself with good people

Jag och tjejerna hade det så bra igår! Vi var ute bland alla löven och lekte och sen var vi inne och hittade på allt möjligt. Vi sjöng, läste sagor, pusslade och bara myste. Jennie kom hem vid halv sju och då åt vi tacos allihopa innan vi nattade tjejerna. Mådde så bra igår, så mycket kärlek! Planer för dagen är att baka blåbärsmuffins med crumble som jag har tänkt göra i flera månader nu och i eftermiddag ska jag träffa bästis.

Our world need you

"REMINDER! You are worthy and your life matters! Our world needs you !! - Shantel Vansanten

Passa tjejerna

Vad har ni för er en lördag som denna? Jag vaknade upp hemma själv och åt frukost i lugn och ro. Det är ganska skönt ibland, även om jag älskar att börja dagen med mamma och pappa, haha. Jag har njutit av en springtur och även kört styrka. I eftermiddag ska jag passa mina systerdöttrar. Behövs det barnvakt stället jag alltid upp! En månad sedan jag såg mina tjejer, aldrig gått så länge innan så det skär i hjärtat. Tiden går alldeles för snabbt och ibland blir det svårt att hinna med. Ha en härlig lördag! Jag tänker ha det kanon med mina två favoriter. ♥♥

Something nice


Första veckan på praktiken

Min första vecka på praktiken är nu slut. Det har verkligen varit en bra vecka och jag hoppas det fortsätter så! Idag har några barn fått baka och jag följde med ett gäng till biblioteket för att låna böcker. Härligt med en liten promenad till byn med dem. Det var riktigt skönt att få komma hem tidigare idag! Sprang en runda medan det fortfarande var ljust ute och därefter styrketräning. Nu ska jag njuta av två dagars ledighet (ja, jag saknar mina onsdagar enormt). Ha en mysig fredag ni också ♥
En middag för ett tag sedan - Potatismuffins med fläskfilégryta

Praktik och gymmet

Idag har jag varit på praktiken från klockan 08:15 till 16:00. Allt har gått jättebra! Känner att jag kommer in i det mer och mer för varje dag. Det är så skönt att få vara ute på dagarna, huvudvärk existerar inte när jag är borta från skolan. Det är jag glad för! Imorgon börjar jag inte förens 09:00 och slutar redan 13:15. Ska bli skönt med en kortare dag eftersom jag har jobbat länge alla dagar tidigare i veckan. Körde direkt till gymmet efter jobbet. Nu ska jag äta middag och sen titta ikapp de serier jag har missat under veckan. Hoppas ni har haft en härlig dag. ♥

That smile on that girl


IN HAT


Liten uppdatering

Här kommer en liten uppdatering om de senaste dagarna. Jag började min praktik i måndags. Nu har det gått tre dagar och jag trivs jättebra med både personalen och barnen. Min handleadre är toppen och det tycker jag är viktigt! Igår var vi ute i skogen ett par timmar och annars har vi lekt både inne och ute. Så härligt när barnen sätter sig i knät, håller en i handen eller kramar en. Barn kan verkligen göra en glad utan att dem vet om det!
 
I måndags kväll passade mamma och jag mina brorsbarn. Så mysigt att vara hos dem tills läggdags. Idag gav jag mig ut på en springtur efter jobbet. Jag har varit hes och haft en fruktansvärd hosta sedan lördags, men den börjar släppa nu. Jag som aldrig annars är sjuk *peppar, peppar* åkte på något. Inte känt mig alls dålig dock, utan bara halsen som varit lite krasslig. 

Denna helgen

Jag har haft det så bra medan jag har varit borta från bloggen! Tidigt i lördags morgon åkte vi till Göteborg. Vi hann med en god frukost och födelsedagsfirande för mamma med presenter innan vi åkte. Vi var framme vid hotellet runt ett och sedan gav vi oss ut på stan. Vi strosade runt ett par timmar innan vi åt på restaurang. Det blev både huvudrätt och efterrätt eftersom mamma fyllde år. Sen gick vi upp till hotellet innan konserten. Gavin DeGraw var såklart helt fantastisk! (Mer om det i ett annat inlägg)
 
På söndagen åt vi hotellfrukost innan vi körde till Ullared. Det tog sin tid där med allt shoppande så vi var inte hemma förens sent på kvällen.
En kanonhelg med mamma och syster. Det var välbehövligt på alla sätt! 

AUTUMN OUTFITS


THE WORLD'S GREATEST MOM

Grattis på födelsedagen älskade mamma! Om du bara visste hur glad jag är över att just du är min mamma. Tack för att du alltid finns där - om jag behöver prata, skratta eller vad som. Vi har gjort så mycket roligt ihop och jag är så glad att vi står varandra så nära. Jag älskar dig! ♥

COUNT YOUR BLESSINGS

Skolveckan avklarad! Nästa vecka är det äntligen dags för praktik! Ser verkligen fram emot det, ska bli skönt att få känna på arbetslivet igen.
Idag gjorde vi klart vårt grupparbete och efteråt fick vi sluta. Fördelen med skolan! Tränade när jag kom hem och nu har vi förberett middagen inför kvällen. Min storasyster kommer snart hit. Hon ska sova här eftersom vi ska upp tidigt och köra till Göteborg imorgon. Middag och mys står på schemat ikvälll! Ha en härlig fredag ni också ♥

What I call beauty

Troian Bellisario & Shay Mitchell

TWO DAYS LEFT

Det är mycket i skolan nu och har varit enda sen vi började efter sommarlovet. Jag har gjort klart några uppgifter, men det är flera under praktiken kvar. Det ska bli skönt att komma bort över helgen och bara njuta. Att få se en av mina favoritartister för andra gången känns helt magiskt. Jag är så glad! Ni skulle bara veta hur underbar hans förra konsert var. Kunde inte sluta le! Gavin's album kan jag alltid lyssna på oavsett humör. Om jag är glad blir jag ännu gladare och om jag är nere blir jag på bättre humör. 

BIKINI & HAT


Denna onsdag

Alltså denna ostsoppan är vansinnigt god! Det är pasta i soppan och toppad med bacon så den är väldigt mättande dessutom. Denna onsdag har jag gjort lite allt möjligt. En härlig springtur imorse, styrketräning, lagat mat och på lunchen på mamma hem. Nu har jag precis bakat en klassisk kladdkaka, evigheter sen sist! Vi ska köra till min storebror och grabbarna. Åh vad mysigt det ska bli! Ta hand om era nära. ♥

JEANS


3:e november 2015

Slutade halv två idag och det gjorde min dag bättre! Fortsatte med mitt hemprov i religion som jag börjar bli klar med. Vi fick tid i skolan att börja jobba med våra uppgifter till praktiken så det är vad jag hann med. Vill passa på att njuta så mycket som möjligt där så att börja nu var perfekt. Dags för käk! Det blir lax i ugn med hummersås och potatismos idag. En stor favorit! Senare ska jag till gymmet. Så taggad!

2:a november 2015

Kände mig inte alls på bra humör när jag vaknade idag. Måndag, skola och november månad. Jag känner verkligen i kroppen hur mycket tröttare jag blir av detta mörker. Livet känns så mycket lättare när det är ljust ute. Det gäller att fokusera på det bra helt enkelt! Tidigt på lördag morgon ska jag, mamma och storasyster köra till Göteborg. Det blir övernattning på hotell, shopping, konsert och på hemvägen Ullared. En riktig tjejweekend är precis vad jag behöver nu!

THIS IS GREAT


Spagetti och köttfärssås

Denna rätten gillar väl alla? Vi har alltid ätit mycket husmanskost hemma och det älskar jag. En riktigt god köttfärsås med färsk pasta till är så gott! 
 
Söndag kväll, eller ja klockan är ju inte ens sex ännu, men eftersom det blir mörkt så tidigt blir det kväll på en gång. Jag hatar när det blir mörkt såhär tidigt! Behöver ljus, sol och långa dagar hela tiden! Ska till skolan denna veckan och sen går jag ut på praktik i fem veckor. Det känns jätteskönt att när vi kommer tillbaka går vi endast en vecka innan jullov. 

SEVEN YEARS OF FRIENDSHIP

Sju års vänskap och vi har alltid haft så roligt ihop, skrattat så vi inte har kunnat andas och haft långa samtal om livet. Önskar du visste hur glad jag är över att ha dig i mitt liv! ♥

RSS 2.0