SISTA DAGEN PÅ ÅRET

Sista dagen på året. Tänk att imorgon är det första januari, ett helt nytt år. År 2017. Jag är spänd och förväntansfull på vad 2017 har att erbjuda.
Jag har aldrig haft några nyårslöften, men någonstans i bakhuvudet har jag alltid haft som mål att göra mitt bästa, umgås med personer som ger mig energi, göra saker som jag tycker är roligt och såklart vara lycklig. Att ge och ta kärlek är det viktigaste! 
 
2016 var ett bra år på många sätt. Våren var helt underbar! Sista året på gymnasiet innebar både student, bal och roliga fester. Vid sidan om skolan började jag jobba som vikarie på förskolan och innan jag tog studenten hade jag jobb där till hösten. Överlag har jag umgåtts mycket med familj och vänner, besökt Italien som jag länge velat åka till och nu i höstas fick jag förlängning på mitt jobb till maj måndad. 
Mina nio mest gillade bilder på instagram från detta året

Miracles from heaven

Såg precis filmen Miracles from heaven som jag tänkt se i en evighet. En verklighetsbaserad film. Hade höga förväntningar och blev inte besviken ett dugg. Tårarna rann endel, men på något konstigt sätt älskar jag dramatiska filmer. Den var så fin och så kärleksfull. Rekommenderar den verkligen! Titta inte hela trailern som jag råkade göra för den avslöjar hela filmen, hehe.

Lugn vecka på jobbet

En lugn vecka på jobbet är nu över, men behöver helg lika mycket för det! Jobbat eftermiddagar hela veckan så ska verkligen bli skönt med två dagars ledighet.Fattar ni att det är nyårsafton imorgon? Nu för tiden känns det som att ett år är typ ett halvår, så snabbt tycker jag tiden går. Jag ska fira in det nya året med 3-rätters och vänner. Bara vara och skåla! Första gången på många år jag har haft nyår planerat ett tag innan, brukar veta vad jag ska göra dagen innan annars, haha. 
Med tjejerna på nattklubb i somras, sådan härlig kväll hade vi! 

27:e december 2016

Det kändes verkligen som söndag igår, kanske inte så konstigt med tanke på att jag var ledig en dag extra. Vi hade endast sex barn idag på förskolan, både lilla och stora avdelningen. Mycket lugnare än vanligt om man säger så, men ändå inte långtråkigt för barn behöver lika mycket uppmärksamhet för det. Mysig dag på jobbet! Ikväll har Sara var här. Vi har myst med varsin kopp te och julgodis och bara pratat ikapp. Känner mig så hel efter våra pratstunder. Dem är guldvärda!
Bjuder på två äldre bilder på oss. Vi brukade alltid fota ihop förut, sommar som vinter. Så roligt att ha alla dessa bilder på oss ♥

Vår jul

Ett gäng bilder från vår julafton kommer här! Julafton såg ut som alla tidigare år - julmat, Kalle Anka, tomten kommer och sedan en massa mys till alla åkt hem. Precis som det ska vara! Så tacksam för världens finaste familj. Ni är mitt allt. Allt jag behöver och allt jag önskar mig! ♥

Lillejul

Tre dagars julfirande har nu lidit mot sitt slut. Jag har umgåtts med familjen på både mammas och pappas sida precis som vi brukar göra vid julen.
Vi måste dela upp julen på flera dagar för annars får vi inte ihop det. I fredags var vi hos mormor och morfar och började firandet. Det bjöds på julmat som vi satt länge och åt. Mamma gjorde en grönkålspaj med ädelost som var så god! En jättemysig dag/kväll med mamma, pappa, mina syskon med familjer och mormor och morfar. Det är så skönt när vi alla är samlade! Tråkigt nog låg Ellie hemma med feber, men hon var pigg dagen efter på julafton som tur väl var. 

JULLEDIG

Nu tar jag julledigt fram till tisdag! Ska bli så skönt även om det kommer gå i raketfart. Vi ska börja julfirandet lite imorgon hos mormor och morfar sedan firar vi hemma hos oss på julafton och hos farfar på juldagen. Inte mig emot dock, älskar julen och att umgås med familjen! Det ska bli så himla mysigt och det är ju trots allt bara jul en gång om året. Jag har tråkigt nog åkt på en förkylning som vägrar släppa, nästan rinner hela tiden. Jag trodde nästan jag hade blivit immun då jag umgås med barn hela dagarna som åker på magsjuka, feber och nyser på mig osv haha. Det var väl dags för mig att bli sjuk som aldrig är det annars, lagom till jul. Tur jag inte är så dålig!
Jul-inspo från weheartit

CHRISTMAS SOON

Fjärde advent och nästa helg är det julafton, helt otroligt! Ikväll ska vi klä granen och dricka glögg. Jag har faktiskt inte bakat julgodis än så jag ska göra några olika sorter i veckan. I förmiddags var jag och Sara hos Alice ett par timmar. Vi fikade och pratade igenom livet, härligt med kvalitetstid med dem eftersom det tyvärr blir alldeles för sällan. Jag har precis bakat brownie till fikat imorgon på jobbet och nu ska jag titta på One Tree Hill och koppla bort allt för en stund.

Övernattning hos syster

Fredagens eftermiddag/kväll spenderade jag med mina små tjejer. Min syster och hennes sambo åt julbord med jobbet så vi hade tjejmys hemma.
Vi åt middag, tittade på julkalendern och lekte kurragömma. Efter varsin godnattsaga somnade dem så sött i sina rum. Idag sov vi ut till kvart i nio allihopa och sedan bakade vi Leilas saffransscones till frukost. Dem godaste scones jag ätit och då har jag ätit alla varianter som finns i stort sett.
Efter en långfrukost gjorde vi oss i ordning och åkte och köpte en julgran. Jag körde hem vid två och köpte med mig varmrökt lax och romsås hem.
Enkel lördagsmiddag, men så otroligt gott!

DECEMBERMYS

Nu har nästan hela jobbveckan gått och förutom jobbet har jag inte gjort så mycket. De vardagliga sakerna som att träna och laga mat och myst i soffan på kvällarna. Igår testade vi den röda glöggen vi köpte på Kalmar Slott. Jag som inte ens tycker om glögg annars gillade den verkligen, extra gott med mammas nybakade saffransskorpor till. Det har varit alldeles vitt ute idag, dock ingen snö, men frost. Vi var ute och gick med de äldsta barnen i nästan en timme och det var så härligt. Njöt verkligen! Möttes av min syster och tjejerna när jag kom hem från jobbet idag. Bästa besöket! Jag har min lediga fredag imorgon, men jag jobbar extra och därefter ska jag passa mina systerdöttrar. 

Hemma hos mormor & morfar

I söndags hälsade vi på mormor och morfar. Det bjöds som vanligt på fika och god mat, det är väl så med mor och -farföräldrar. Alltid ska det bjudas på något! Jag har alltid varit bortskämd med hemmagjord mat/bakverk både från mormor och mamma. Tacksamt! Vi hann även med en sväng i Karlskrona för att titta ut en soffa till vårt finrum. Den var perfekt och så fin så det blir nog ett köp efter jul. 

3 saker-listan

3 saker jag ser fram emot: Julafton, min 20-årsdag (!!!) och summerburst!

3 saker jag inte gillar: Människor som är sura utan anledning?, pannacotta och när inplanerade saker man längtat efter i en evighet inte blir av

3 saker jag vill: Flytta till Karlskrona i en fin lägenhet, hitta mannen i mitt liv och resa ofta

3 saker jag borde: Stressa mindre, skratta mer (alltså verkligen skratta så man knappt kan andas) och inte överanalysera och övertänka precis allt

3 saker jag kan: Ta ansvar, uppskatta livets bra stunder och shoppa

3 saker jag inte kan: Jag kan inte sluta sakna mina närmaste så fort dem inte är i min närhet, inte inte göra mitt bästa ifrån mig när det gäller typ allt och somna om det inte är tyst, mörkt och svalt i rummet

3 saker jag pratar om ofta: Framtiden, livet och jobbet

3 saker jag har på hjärnan: Framtiden, julklappar och min förmodligen kommande 20-års fest

3 saker jag önskar mig: Ett långt och lyckligt liv med alla mina nära, en perfekt hy och ännu en resa till New York och LA

3 saker jag blir lugn av: Träning, familjen/vännerna och serier

3 saker jag blir stressad av: Det mesta tyvärr, vare sig det gäller små eller stora saker eller om det är på jobbet eller hemma

3 saker jag gjort nu i veckan: Passat mina brorsbarn, spelat julklappsspelet och varit hos mormor och morfar

3 saker jag skulle vilja göra oftare: Träffa alla mina vänner, resa utomlands och gå på spa


JULKLAPPSSPEL

Igår kom Alice och hennes familj över. Vi brukar göra julklappsspelet ihop och eftersom dem är borta över jul tjuvstartade vi något tidigare detta året. Vi har inte setts tillsammans med våra familjer sedan min student så det var på tiden. En lyckad kväll med gott att äta, julklappar och timmars prat om allt möjligt. Vi bjöd på en fördrink med blåbär & ingefärsglögg och prosecco (glömde ta bild), kex med ugnsbakad brieost, fläskfilétacos och citronkladdkaka med vaniljglass till efterrätt.

5:e december 2016

Som jag kommer sakna mitt schema när jag börjar jobba heltid i januari, 75% är verkligen perfekt förutom att man vill ha en heltidslön såklart, men det funkar ju inte riktigt så. Jag försöker njuta lite extra nu! Börjar jag tidigt slutar jag tidigt och annars har jag sovmorgon och jobbar eftermiddag. Dagen har varit hyfsat lugn, det är aldrig lugnt, men det var lite mindre barn idag. När jag slutade hann jag hem och äta innan jag körde till gymmet för bodypump. Tränaren hade gjort ett mixpass från gamla realiser så det var väldigt roligt, man har ju några gamla favoriter så dem har jag saknat att köra!

BIO OCH FIKA

Linus och Milo kom till oss i fredags och sov över. Jag var ju på personalfest så hann inte träffa dem så mycket, men vi hade hela lördagen på oss att umgås som tur var. På eftermiddagen var vi på bio och såg på en ny julfilm av Pettson och Findus. Min syster och Markus var där också med barnen så vi åkte hem till oss och fikade på saffransbullar och lussebullar efteråt. Mysigt värre!
En härlig morgon med mina grabbar. Milo ska alltid ha plättar och Linus mannagrynsgröt till frukost när dem är här. Jag åt alltid mannagryn när jag var liten så får alltid nostalgikänslor av det, hehe.

Personalfest

I fredags var jag på min första personalfest, stort va? Det blev en så himla bra kväll, precis som förväntat! Vi var 16 st personal från förskolan och skolan som var indelade i tre grupper - en förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vi lagade mat i grupperna och sedan åt vi allihopa tillsammans. En kväll med mycket skratt! En skrattar så tårarna rinner, den andra går iväg för den nästan kissar på sig och osv. Ja ni hör ju själva! Alla hade med sig varsin julklapp som vi lottade ut så att alla fick varsin med sig hem. Efter middagen körde vi musikquiz för att smälta all mat innan efterrätten.
En god räkbakelse till förrätt! Det var mysbelysning d.v.s. alldeles för mörkt för att fota middagen och efterrätten tyvärr

Traditionella pepparkaksbaket

I torsdags bakade vi årets pepparkakor! Första december var verkligen en passande dag, så tidigt brukar vi aldrig hinna baka annars. Tycker om att börja med allt julmys tidigt, ni vet baka pepparkakor och lussebullar innan lucia och ha huset färdigpyntat till första advent. Jag tycker knappt om pepparkakor längre, men det är ju något speciellt med att baka tillsammans. Det är väl det som är själva grejen! Efter några timmar var köket nermjölat och likaså vi. Men vad gör det, roligt hade vi!

RSS 2.0