BLACK AND WHITE

 

När helger är som bäst

Synd att tiden går så fort när man har roligt...behöver mer helg! Igår kom Milo till oss för att sova här. Vi åt middag och myste ett par timmar.
Sen hade jag myskväll med mina bästisar. Vi gjorde egen sushi, badade bubbelbad och avslutade med ostbricka. Så tacksam för kvällar som igår! Idag har jag varit med Milo såklart, tränat, lagat middag och i eftermiddag kom min storebror och Linus för att hämta honom. Dem stannade ett tag för middag och prat. Härligt! Hoppas ni har haft en fin helg ♥

IN BLACK


Spelat in film

Visst är det härligt att vakna upp och veta att det är fredag? Det gör alltid skoldagen lättare! På sista lektionen spelade vi in en egen film idag. Det var ganska roligt faktiskt! Vi hann filma allt, så nästa gång ska vi bara redigera den. Tidigare ikväll körde jag cx på gymmet och nu har vi ätit middag här hemma. Så mysigt med fredagar tycker jag! Imorgon kommer Milo hit för att sova över, ska bli så roligt att ha honom här! 
Testade att göra en pepparkakssmoothie igår som lite omväxling

The Most Precious Human Being


28:e januari 2016

Det har varit en lång dag i skolan, ska inte klaga för vi var faktiskt lediga i tisdags. Var i stort sett klar med två uppgifter, men jag dröjer alltid innan jag skickar in dem. Jag är en sådan person som hela tiden kommer på mer att skriva och känner mig aldrig klar. Det är väl en ganska bra egenskap antar jag, men hatar känslan av att aldrig känna sig helt nöjd. Nu är jag hemma och har fått i mig en god middag. Dags för senaste avsnittet av Chicago Med. Helg imorgon och den kommer lika välbehövligt som alltid!

A HEALTHY LIFESTYLE IS A GOOD LIFESTYLE

Jessica Lowndes

HEAD HIGH

Trots att jag har varit ledig från skolan idag har jag börjat skriva på mitt argumenterande tal. Skönt att få lite gjort! Jag älskar att skriva och har alltid haft lätt för det. Det blir mycket roligare att skriva när man får välja ämne själv. Jag har hunnit med en springtur, styrketräning på gymmet och ikväll gjorde jag en morotssoppa. Snön har nästan smält bort helt, kändes som vår idag när solen sken. Tror dock det kommer en omgång snö till innan våren, tyvärr. Nu ska jag dra ännu ett avsnitt av Grey's. Imorgon ska jag och mamma köra en sväng till mormor och morfar. 

FIT PREGNANCY

Jana Kramer tar priset som den vackraste gravida kvinnan, någonsin. Hennes bebis kommer dessutom vilken dag som helst, åh!

25:e januari 2016

 Vaknade av väckarklockan halv sju som varje måndag, bara att hoppa ur sängen och göra sig i ordning. Måndagar är inte roliga, men skoldagarna tar ju alltid slut som tur är. I eftermiddag/kväll har jag bara varit hemma med mamma och pappa, gjort en ny sats granola (det går åt i denna familjen kan jag lova) och tittat på serier. Vi är lediga från skolan imorgon för vi har inga lektioner. Underbart! Så det blir två lediga dagar från skolan denna veckan. Just det, vi fick reda på det preliminära schemat till studentdagen idag. Ser riktigt bra ut och jag är sååå taggad! 
Min fina nyblivna 18-åring och jag i lördags ♥

A LITTLE CLOSER


Födelsedagsmiddag och familjemys

Helgen är slut, men jag har haft det väldigt bra som tur är! I lördags firade Alice och jag Sara som fyllde 18 i veckan. En riktig tjejkväll på vårt vis med god mat och timmars prat. Våra födelsedagsmiddagar som vi har är verkligen något extra. Bland de bästa kvällarna på året!  Idag har jag varit hemma hos min storasyster med familj och myst med dem. Jag och tjejerna har lekt för fullt som vanligt - fixat hår och smink på sminkdockan, ritat, pusslat och spelat spel. Åh de är så underbara! 
Lyxmiddag hos Saris igår med planka och lax. Så gott att jag dör!

HEMINREDNINIG


I'll Be There


22:e januari 2016

Det var en bra dag i skolan idag! Sista timmen satt vi hela klassen och bara pratade och skrattade. Vår mentor tar priset som skönaste människan någonsin! Han ser verkligen till att vi har roligt, till skillnad från andra lärare. I eftermiddag var jag på gymmet för ett styrkepass. Nu har pappa och jag avnjutit mormors goda kroppkakor! Mamma var där igår så mormor skickade med några hem till oss. Alltså, kroppkakor är det godaste jag vet! Och har varit enda sedan jag var liten. Nu är jag mätt och det är dags för soffhäng framför senaste avsnittet av pll. 

Ljusare tider

 Min första lektion började inte förens 11:45, så det blev sovmorgon idag! Mamma var hemma så vi åt frukost ihop. Jobbade två timmar i skolan med ett par uppgifter, sen slutade vi vid halv tre. Hann med en lång springtur innan det blev mörkt ute när jag kom hem. Älskar att vi går mot ljusare tider, mår så mycket bättre av det! Jag har både bal och student att se fram emot i juni, samma vecka dessutom. Det är höjdpunkterna, men sen händer det förhoppningsvis en massa annat roligt också! 
Min fina och jag på Öland i somras

20:e januari 2016

Idag är jag hemma och njuter av in lediga onsdag. Jag har sovit så gott inatt, somnade så fort jag la mig. Det brukar alltid ta minst en halvtimme annars. Åt frukost, gav mig ut på en löptur i vinterlandet och styrketränade efteråt. Till middag har jag lagat kycklingwook. Så enkelt att slänga ihop! Bakade även brownie med valnötter och mörk choklad till pappas möte ikväll. Mästerkocken börjar om en kvart så nu ska jag bänka mig framför det. Gillar verkligen matlagningsprogram! Hoppas ni har haft en bra onsdag. ♥
Frukost/säng bilder från Tinkerbellas blogg

Pretty sure this is perfection


18:e januari 2016

Hur har er måndag varit? Jag var lite piggare idag än förra måndagen, höll inte på att somna med andra ord. Jobbigaste dagen på vårt schema så jag är inget stort fan av dem direkt. Fast hur kan man egentligen vara pigg i skolan när vi endast sitter framför datorn hela tiden? Inte det lättaste direkt, alltid så skönt när man kommer hem och får tillbaka energin. Nu ska jag sätta igång att baka surdegsfrallor. Gjort egen surdeg så nu ska det bli gott bröd! 

DATE NIGHT

 
Igår på förmiddagen var jag hemma på dagen och tränade, pluggade och lagade mat. Och myste med mamma! På eftermiddagen körde jag och Alice till stan för att på en italiensk restaurang som vi velat testa. Det blev såklart pasta för oss båda - det bästa vi vet! Där satt vi och njöt av den goda maten och varandras sällskap. Kvalitetstid med henne är verkligen något extra! När vi kände oss klara promenade vi en runda i stan innan vi körde hem för att dricka te och titta på Sex and the City.

A TOUCH OF RED

Gah, Molly Rustas är ju bara för snygg! Hennes svall är verkligen to die for. 

THIS IS MY HERO TALKING

"There’s just something about the male sex, isn’t there? Maybe it’s their stature, or their strength, or that deep voice and rough manner– whatever it is, they are somehow capable of making women nervous and at ease all at once. And you know what? I think it’s AWESOME that you are shy around guys! It says that you have a healthy respect of them. I truly believe that deep down every man wants to feel like a warrior and every woman wants to feel like a princess.

 

There are so many things out there in the world today that tell girls they have to be “tough” and “pursuant” if they want guys to like them. In fact, I just read something in a teen magazine yesterday that was telling girls how to “pretend they don’t like a guy” and “play it cool, so he doesn’t know.” These things are not only manipulative, but they are damaging. Our feminine hearts were meant to be vulnerable and protected, not tough and “independents.” Those things are a lie. The truth is: a REAL MAN will want a woman who is soft and vulnerable… after all, how can a guy be a warrior if the princess is defending herself? Men were made to defend.

 

Now, don’t get me wrong. I’m not saying “roll over and let guys walk all over you.” Stand up for yourself and be strong and be a pioneer and be brave, but don’t lose your femininity in that. Don’t lose your ability to be vulnerable, because vulnerability is BEAUTIFUL. So, the guy you like is just sitting around waiting for YOU to make the first move? Well, chances are that if he’s not willing to take the first risk and ask YOU out, he’s not going to be willing to take risks to defend and protect you during your relationship. And that will NOT be fun. You’ll end up feeling let down, and he’ll end up feeling like a coward. And you are too precious for that! You deserve to be pursued (contrary to everything you may read or hear about the “modern woman”).

 

REMEMBER: You are a rare gem, precious and deeply loved. You don’t have to advertise yourself or convince guys that you are worth dating. If a guy needs convincing, he’s not the one for you. The man who IS right for you will be able to see past any “shyness” (which he will think is wonderful, by the way), and he’ll fall in love. Meanwhile, don’t let your identity be defined by whether or not guys like you. KNOW the truth, BELIEVE it, even when you’re not “feeling” it, and the right one will come along when you least expect it! After all, wouldn’t you rather be surprised?" - Bethany Joy Lenz


15:e januari 2016

Tänka sig att nu är denna skolvecka också slut! När testet var avklarat fick vi sluta som tur väl var. Jag handlade innan jag körde hem för att plugga inför nästa test. Det var inte alls svårt för det mesta har redan satt sig, känns så skönt! Tidigare ikväll var jag på gymmet, alltså jag bara älskar passen där! Har ett stort leende på läpparna längs hela passet för det är så galet roligt! Jag får sådan energi av att träna! Vi lyxade till det med hemmagjorda hamburgare denna fredag. Nu tänkte jag starta Chicago Fire och slappa till läggdags. 

SOPH GOLDEN GLOBES 2016

Varje gång jag ser nya bilder på Sophia...alltså jag smäller av! Hur är det ens möjligt att vara såhär vacker? Hon strålar alltid! ♥

13 FRÅGOR

1. Drömresemål och varför? USA vill jag besöka igen, kände mig långt ifrån klar. Jag vill köra bil genom Californien och se Santa Barbara, Santa Monica och så mycket mer! Sen drömmer jag tillbaka till New York varenda dag. Den staden har allt och jag vill uppleva allt igen och så mycket till.
2. Glass eller godis? Gelato (italiensk glass) är det godaste jag vet när det gäller sötsaker!
3. Vad beställer du helst på en restaurang? Pasta! Gillar all pasta vare sig det är med skaldjur, lax, kyckling, fläskfile, bacon eller pesto
4. Laga mat eller baka? Älskar att stå i köket med både mat och bakning, men laga mat säger jag
5. Om du fick önska dig en sak i livet vad skulle det vara? Äkta kärlek! Jag vill hitta en man som älskar mig för den jag är. Någon som alltid finns där, stöttar och peppar. Någon jag alltid kan lita på och som jag alltid har roligt ihop med. Det är vad jag drömmer om!
6. Det bästa med sommaren? Att få vara ledig (nu har jag dock haft mitt sista sommarlov), sola, bada, roadtrips, solen, värmen och att livet känns mycket lättare på alla sätt.
7. Sol och bad semester eller shopping och sevärdheter? Jag älskar att sola och bada, men jag säger ändå sevärdheter och shopping! Det bästa jag vet är att upptäcka nya länder/städer och bara utforska alla platser, shoppa, testa ny mat osv och osv.
8. Vilken/vilka är den viktigaste egenskapen hos en äkta vän enligt dig? En äkta vän för mig är någon som verkligen bryr sig på riktigt. Frågar hur du mår, hör av sig och alltid finns där oavsett. Någon som är omtänksam, någon du litar på och som tar fram det bästa i dig. Sen såklart en vän som du alltid har roligt ihop och skrattar med!
9. Det absolut bästa med dig själv? Att jag alltid tar tag i saker när det gäller allt, skolan och överhuvudtaget. Har jag bestämt mig för något så gör jag det.
10. Vad skulle din aldelles egna Ben & Jerrys innehålla? Hm, helt klart choklad med browniebitar! Sen hallon. Tycker choklad och hallon ger en grym smakkombination!
11. Vad är en perfekt dag för dig? Börjar dagen med en god frukost, springer en lång runda, styrketränar och umgås med familjen/vännerna. Att vi hittar på något som att shoppa, åker till havet eller lagar en god middag och pratar i all evighet.
12. Hamburgare eller pizza? Hamburgare! Och då menar jag en sådan riktig hemmagjord med mycket smak och ett gott bröd till.
13. Favorit mellis eller frukost? Det kan låta tråkigt, men naturell yoghurt med hemmagjord granola är det bästa jag vet att äta till frukost. 

Sovmorgon

Idag hade jag faktiskt sovmorgon till halv elva. Det var inte igår, men det är jag glad för! Föredrar alltid att sluta tidigt framöver sovmorgon. Det var skönt att sova ut till halv nio idag i alla fall. Gick upp och gjorde mig i ordning och åt frukost i lugn och ro. Stressar alltid annars, men idag hade jag gott om tid. I skolan hade jag betygssamtal och gjorde klart en APL-uppgift. Var hemma vid halv tre och sedan dess har jag pluggat inför provet till imorgon. Nu ska jag belöna mig med det senaste avsnittet av Chicago P.D. Spännande avsnitt, så det ser jag fram emot!

HARMONISKT


SENAPSGULT

Jag älskar senapsgult! Jag vill alltid köpa senapsgula kläder på hösten, men det är ju minst lika fint på sommaren när man är brun! Älskar off shoulder toppar och den ovan är precis i min smak. Så snygg till en jeanskjol!

12:e januari 2016

Idag gick skoldagen mycket lättare än igår! Det är ju inte så konstigt att man är lite seg på måndagar. Fast det var en meningslös dag för min del för jag var klar med allt i kurserna, men var tvungen att stanna kvar för vi skulle göra ett oförberett test. Fick gå hem vid två i alla fall! Jag var ute och sprang och sen var jag på gymmet för ett pass. Nu ikväll har jag pluggat inför provet, det börjar sätta sig nu! Imorgon är jag ledig så jag hoppas att jag kan allt då. Nu är det dags för ett avsnitt av Grey's! 

BEIGE IS GOOD


BETTER DAYS ARE COMING

Jag var riktigt trött i skolan idag faktiskt. Som ni vet är jag morgonpigg och jag brukar klara dagarna bra, men idag ville jag bara hem redan vid första lektionen. Det går ju inte att alltid vara på topp, hoppas på en bättre dag imorgon. Direkt när jag kom hem satte jag igång med plugget. Tagit lite pauser vid datorn och ett avsnitt av Chicago Fire, måste ha avbrott för att orka såklart. 
Vintern är så vacker, men jag är verkligen ingen vintermänniska

10:e januari 2016

Inga minusgrader ute på springrundan idag, lite skönare! Jag blir varm direkt oavsett, men det är ju lite lättare att andas när det är mildare.
Josefine har varit här idag! Det var himla mysigt att ses såklart. Vi har tittat på lägenheter, studentklänningar, skor och ja ni fattar. Även druckit te och pratat om framtiden och livet. Sånt behövs! Är inte så peppad på en skolvecka med prov och inlämningsuppfiter som börjar imorgon, men det brukar alltid gå trots allt. 

VITVINSGLAS

Jag fick Carolina Gynnings vitvinsglas i födelsedagspresent av mamma och pappa. Jag gillar inte när det är för mycket egentligen, men dessa älskar jag! Glasen har en sån snygg form och med trycket på blir dem verkligen unika. Jag ska köpa flera så jag har ett gäng sen. Kommer bli så fint att duka med på middagar!

Pretty nice actually


Once upon a hill

"Listening to a gorgeous voice.. She used to call me Sam once upon a hill. #oth" - Ashley Rickards about Bethany Joy Lenz

Födelsedagsfirande för mig

Vi har haft kalas för mig idag med familjen och släkten. Det är så härligt när alla är samlade! Alla tycker jag är konstig för jag gillar kalas, men vem gillar inte att äta gott och umgås med de man tycker om? Det är ju det bästa som finns! Jag fick fina lattekoppar från Greengate till min samling och sedan pengar. Det är ju perfekt för då kan jag köpa vad jag vill. Så tacksam för allt, verkligen ♥
Jag bakade en chokladtårta med nougatfyllning och hallonmousse. Inte den vackraste direkt, men supergod blev den!

Last christmas inspiration


BACK TO NORMAL

Vi var kvar länge hos tjejerna igår eftersom vi passade dem hela kvällen och la dem. Frågar ni mig är att läsa saga för sina syskonbarn och natta dem bland det bästa som finns. Den kärleken jag känner till mina fyra guldklimpar är oslagbar. Så tacksam över att vi har sådant starkt band!
 
Idag ringde klockan vid sju och det var bara att hoppa ur sängen på direkten. Körde till skolan och hade lektioner som vanligt, kändes inte ens som vi hade haft lov. Jobbade klart med det vi skulle så klockan ett fick jag sluta. Nu ikväll har jag bakat tårta inför mitt kalas imorgon. Till middag ikväll gjorde jag en calzonepizza med spenat, fetaost och pinjenötter. Så gott! Hann även med ett härligt styrkepass på gymmet. 

Black looks good on you


Christmasbreak is over

Jag har gjort mig klar och om ett par timmar ska jag till min storasyster. Mamma och jag ska ner för att passa tjejerna till ikväll. Det har snöat hela morgonen och det verkar inte sluta än på ett tag. Varför får vi alltid vinter efter jul? Tror inte jag är ensam om att vilja ha lite värme nu! Imorgon börjar jag skolan igen, på en fredag liksom. Skönt med en kort vecka såklart, men det känns helt meningslöst att gå en dag. Jag har haft ett väldigt bra jullov med alla mina nära. Inte redo för allt plugg, men som sagt - en termin kvar till studenten!
Älskade mamma och jag i London. Saknar det ♥

Pregnant and beautiful


GIFTS FROM MY GIRLS

Detta nedanför fick jag av Alice och Sara i födelsedagspresent. Tekopp och skål, te, pepparkaksbollar, doftljus, vinrött läppstift och ett nagellack.
Allt passar mig perfekt, de känner mig så bra! Visst är det roligt att få lite personliga presenter? Sånt som verkligen passar en själv. Blev i alla fall jätteglad så tänkte att jag kunde dela med mig av det!

Joy got it all


Födelsedagsmiddagen

Några bilder på vad jag bjöd på igår!
Till fördrink gjorde jag en hallonmojito som smakade väldigt fräscht!
Till middag en grekisk köttgryta på högrev, potatismuffins och sallad
En citronpaj med italiensk maräng till efterätt

Min födelsedag detta året

Min födelsedag var verkligen toppen på alla sätt. Vaknade av att mamma och pappa kom in och sjöng för mig. Bästa sättet att vakna på! Jag blir som ett litet barn igen när jag fyller år, jag vet inte, men det är bara sådan mysig känsla det där med att bli uppvaktad. Vi drack varm choklad i sängen och jag öppnade mina presenter. Till frukost gjorde jag belgiska våfflor för att lyxa till det. Resten av dagen spenderades i köket då jag lagade mat och bakade. På kvällen kom Alice och Sara över för att fira mig. Jag bjöd på mat och vårt deeptalk pågick i timmar, like always. Som ni hör kunde min födelsedag inte avslutats på ett bättre sätt. Så tacksam för alla fina människor i mitt liv! ♥

HAPPY BIRTHDAY TO ME

Idag är det min 19-års dag! Jag förstår inte när jag blev såhär stor? Jag är verkligen vuxen nu! Så tacksam över mitt liv, min trygga uppväxt, min familj och mina vänner. Idag ska jag njuta av min födelsedag för den inträffar ju trots allt bara en dag om året.

3:e januari 2016

Idag har jag tränat, förberett lite inför min födelsedagsmiddag imorgon och gjort en saffransgranola. Och nej jag har inte tröttnat på saffran än trots att det har varit jul och jag har testat typ allt, hehe. Nu ikväll har jag varit uppe hos Alice, hann träffa Sara en stund också. Så härligt med en pratstund ihop! Sen lagade Alice och jag en jättegod Pad thai med kyckling, grönsaker och nudlar. Nu är jag hemma igen och tänkte starta ett avsnitt av One Tree Hill. Älskade serie, vad skulle jag göra utan dig? Min vägledning, mitt allt.

Always so wonderful


What I call a pretty girl


2:a januari 2016

När mamma slutade jobbet idag körde vi och handlade. Jag fyller år på måndag och har planerat all mat så det behövdes köpas en hel del. Hur sjukt är det inte att jag blir 19? Jag vet att jag säger det hela tiden, men hur fort går tiden egentligen? Det känns verkligen inte som att jag har haft mitt körkort ett år. På måndag är det ett helt år sedan jag fyllde 18. Livet alltså, jag hinner inte med! I vilket fall ser jag fram emot min födelsedag!
Tycker det är så härligt att vi alla har en dag på året när vi blir uppvaktade, men om några år vill jag inte bli äldre på ett tag känner jag...

Nyårsfirandet

Det blev en väldigt lyckad nyårsafton för min del! Vi började med trerätters och vid halv åtta kom det fler och festen satte igång. Vid tolvslaget gick vi såklart ut för att fira in 2016 och det var faktiskt de finaste raketerna jag sett. Vi stod vid sjön och det var så fint! När det var klart gick vi tillbaka och dansade. Idag blev det en sen frukost. I eftermiddag körde jag ut till min storebror för att hälsa på. Vi har spelat flera sällskapsspel ihop vilket var så roligt. Annars har vi bara fikat, pratat och myst. Bra start på året! ♥

RSS 2.0