31:e december 2015

Gårdagens kväll hemma hos Alice familj var såklart väldigt bra! Julklappsspelet var såklart höjdpunkten, det är ju så roligt! Vi satte tiden på en kvart först och därefter öppnade vi alla paket och körde en kvart till så det tog en stund. Idag sov vi ut till efter nio (det är länge i vår familj, hehe) och sen åt vi frukost. Jag var ute och sprang, solen sken och det var så skönt väder! Sen styrketränade jag mitt pass. Om en timme ska jag åka hemifrån för att börja firandet. Vi är ett gäng som ska laga middag och äta tre rätters innan nyårsfesten börjar.
 
Jag ser fram emot 2016 och ett helt nytt år. Nytt år ser jag som nya möjligheter och en ny chans. En ny chans att göra bättre ifrån sig. Att njuta lite mer av livet, ha lite roligare och skratta lite mer. Hoppas ni får en härlig kväll med familj/vänner. ♥
Lyxmiddag igårkväll med sötpotatis och hamburgare

To make it better

Peyton Sawyer 2x05

En dag med mina tjejer

Mina systerdöttrar kom lite efter elva i förmiddags. Sedan dess har det varit fullt upp! Njuter varenda sekund! Det är aldrig tyst och det är så härligt. Innan de somnade tittade vi på Rapunzel i sängen, vilka små tjejer älskar inte prinsessfilmer? Imorgon väntar ännu en dag med lek och bus! Det blir nog en sväng till lekparken för det tycker dem är roligt och sen får vi se vad dem vill hitta på. På kvällen när tjejerna har åkt ska vi upp till bästis och hennes familj för middag och julklappsspelet. Åh vad jag tycker om våra kvällar ihop!

Wonderful photos


The Worst Day Since Yesterday

Lucas Scott 3x08

By The Sea

I våras vid havet när jag och bästis hade picknick på klipporna
En veckas jullov har jag haft idag. Veckorna rullar på som vanligt, om inte snabbare nu när jag är ledig. Imorgon kommer mina systerdöttrar hit för att sova över. De ska bli så mysigt att ha dem här! Jag är själv med dem så vi får se vad vi ska hitta på. Det blir aldrig en tyst stund med tjejerna utan vi har alltid roligt! Åh är så glad över att jag fick syskonbarn så tidigt. Mina guldklimpar gör livet tusen gånger bättre! ♥

Sommaroutfit


That's life

Peyton & Haley 2x05

Bakat bullar

Idag har jag och mamma bakat bullar, en sats med saffran och en med kardemumma. Bilderna är bara på de med saffran som ni kanske ser.
Vi delade två så vi kunde smaka en halv av varje. Det är ju så gott när dem är helt nybakta! Jag även hunnit med att träna på morgonen och nu tänkte jag dra ett avsnitt av Chicago Fire. Det kom förresten pyttelite snö inatt, men det har regnat hela dagen så nu är det bara slask ute. Längtar efter våren! Tänk när det är 20 grader ute och solen skiner. Vem älskar inte det?

Mellandagsrea

Lite bilder från julafton på pappa, tjejerna, mig och kanske den godaste kladdkakan jag ätit (?)
Idag har vi varit en sväng på mellandagsrean inne i stan. Inget för mig egentligen, kan inte minnas att jag någonsin har köpt något på rea. Vi var på Mio och tittade på vitrinskåp också, men det var inget som föll oss i smaken direkt. I vilket fall har vi haft en mysig dag - jag, mamma och pappa. ♥

She got it right

Peyton Sawyer, quote 5x01

25:e december 2015

Hoppas ni hade en mysig julafton igår! Pappa och jag hade det jättebra hos min syster, Markus, Ellie och Alva. Familjen är alltid det viktigaste och under julen märks det så tydligt. Idag är det juldagen och vi ska till farfar för att fira med min faster, kusiner och kusinbarn. Tre dagars julfirande för min del, men det blir ingen julmat idag heller som tur är. En gång räcker gott och väl för min del! Sprang en runda efter frukosten och styrketränade efteråt. Så skönt! Nu har jag gjort mig i ordning och ska bara välja en klänning att ha på mig. 
Min farfar och jag igår ♥

Jul-lunch och Kalle Anka

Idag blev det självklart en riktig julfrukost med risgrynsgröt och en skinkmacka. Jag har ätit risgrynsgröt på julafton så länge jag kan minnas, julskinka har jag dock lärt mig tycka om de senaste åren. Farfar och min farbror har varit hos oss sedan i förmiddags. Vi har ätit jul-lunch, tittat på Kalle Anka och delat ut våra julklappar. Mamma åkte precis till jobbet och nu ska jag och pappa köra till min storasyster. Det blir en mysig kväll hos dem med middag och lek med tjejerna. Kram på er ♥

GOD JUL PÅ ER

God Jul på er! Hoppas ni får en fantastisk julafton med era nära. Tänk på att visa lite extra kärlek och uppskattning. Det behövs alltid! Livet kan vända fort så berätta för dem du älskar hur mycket dem betyder. Njut idag! Det är ju bara jul en gång om året trots allt!

Vår julafton

Idag har vi haft vår julafton hemma hos oss. Det går inte alltid att få ihop det och eftersom mamma jobbar imorgon fick det bli den 23:e i år, men vad gör det när vi alla är samlade? Det blev som vanligt ett stort julbord med köttbullar, janson, prinskorv, omelett, julskinka osv. Det tar aldrig slut! Tomten var såklart höjdpunkten! Älskar julklappsutdelning, så härligt när barnen blir så glada! Kort sagt har jag haft en underbar julafton med min familj. Mat, julgodis och bästa sällskapet. Så tacksam! Jag bjuder på en ordentlig bildbomb från idag på allihopa. Det fick bli endel bilder med blixt eftersom barnen aldrig är stilla, hehe.

Jul-inspiration

Vem älskar inte att scrolla längs all jul-inspiration på weheartit och pinterest? Det höjer faktiskt julkänslan en aning och får en att längta. Det finns så många fina bilder och det är så härlig att se alla. 

Dan före vårt julfirande

Ännu en jobbig natt...blåst som bara den ute så jag låg vaken i flera timmar trots öronproppar. Kan inte sova när det är ljud runt omkring, måste ha det helt tyst. Det är ingen fördel direkt. Känner mig inte trött som tur är, men det brukar komma senare på kvällen. Idag är jag hemma med mamma och förbereder inför vår julafton vi ska fira imorgon. Var ute på en springtur efter frukosten imorse och sen har jag bakat julgodis och lagat middag. Om en halvtimme ska jag köra för ett styrkepass på gymmet. Peppad såklart! Sedan ska det fixas och donas resten av kvällen. Åh vad det ska bli mysigt att ha hela familjen samlad imorgon. Julen handlar om kärlek och det är så fint ♥

Let's be like this


21:e december 2015

Jag hade en sån mysig kväll tillsammans med mina tjejer igår. Vi gjorde en fisksoppa med saffran till middag och en nyttig variant av chokladfoundant till efterätt. Vi satt i timmar och njöt av allt gott samtidigt som vi hade långa samtal om allt som hänt och händer. Jag önskar vi kunde ses varje vecka i alla fall. Dem gör mig hel. Jag känner mig hel igen när vi har setts. Det är precis som att något fattas, men när vi ses så faller alla bitar på plats igen. Det är ganska fantastiskt egentligen. Idag gick vi ner och åt en lång frukost när vi vaknat. När Sara hade åkt hem tog Alice och jag en powerwalk i skogen. Resten av dagen är tanken att baka julgodis och hjälpa mamma i köket. Vi firar julafton den 23:e i år, så vi har en hel del att ta tag i.

December inspiration


20:e december 2015

Titta vad fin vår gran blev! Jag tycker det är så fint att blanda rött och guld, men något år skulle jag vilja testa med guld och silver. Idag har jag tränat på morgonen och just nu väntar jag på att maten ska bli klar i ugnen. Mamma är hemma på timmar så vi är hemma och myser. I eftermiddag ska jag träffa Alice och Sara. Minns inte sist vi sågs alla tre, på riktigt? Det har varit så himla mycket nu i november och december känner jag. Vi ska handla mat inför kvällen och sedan laga något gott ihop. Myskväll framför vs fashion show står på schemat. Dem stannar tills imorgon, det ska bli så himla härligt med en sleepover! 

Fiskburgare

Fiskburgare gjorde jag ikväll. Så enkelt att mixa ihop lax och torsk och sedan steka. Vi har ätit dem tillsammans med bröd innan, men idag blev det med ugnsbakad potatis och en fetaostkräm. Granen är klädd nu och alla julklappar ligger där under. Har ingen julkänsla överhuvudtaget hur mycket jag än försöker! Jag lyssnar på julmusik, julbakar, använder mycket av saffran och pepparkakskryddor, hela huset är pyntat sedan första advent, alla julklappar är klara och inslagna och nu är granen klädd. Vad mer kan jag göra liksom? Förra året kommer jag ihåg att det inte ens kändes som julafton. Så vill jag inte att det ska vara! Vill ha tillbaka den känslan inför julafton jag hade under hela min uppväxt. Ni vet det där pirret i magen på julaftons morgon? Det var underbart! Ni ska få se bild på granen imorgon i alla fall. Den blev så himla fin! Nu ska jag mysa framför ett avsnitt av One Tree Hill. Ha det så bra ♥

Beautiful to all of us

Camilla Luddington

Saffransvåfflor till lunch

Jag har varit sugen på att göra saffransvåfflor eftersom jag älskar saffran. Det är min favorit julkrydda och den går faktiskt att ha till väldigt mycket. Pappa och jag hade en mysig stund och njöt av våfflorna. Det fick bli dagens lunch och senare ska vi äta goda laxburgare. När mamma kommer hem från jobbet ska vi börja med maten och ikväll ska vi klä granen. Funderar på att baka något julgodis med, det går ju ändå så snabbt. Hoppas ni får en härlig lördag ♥

RED


Mitt sista jullov

Nu har jag tagit jullov! Dessutom har jag gått halva 3:an. Et halvår kvar till jag tar studenten, hur sjukt är inte det? Vi spelade ett julquiz och tittade på en film på de lektioner vi hade idag. Efter lunch hade vi julavslutning med klassen och då fikade vi och delade ut julklappar. En bättre skoldag om man säger så! Det har varit så varmt ute! Vill ha snö i december, men åh vad det var härligt på springturen, kändes som en varm höst! Jag var på gymmet och körde nya realisen av cx också. Herregud så kul det var! Den var verkligen bra, blir alltid så peppad av passen där. Nu ska jag gå ner och umgås med pappa. Hörs!

17:e december 2015

När jag kom hem från skolan möttes jag av dessa godingar! Dem är såna solstrålar och lyser alltid upp mina dagar när vi ses. Vi har ritat, slått in julklappar, busat och myst en massa. Känner mig så lyckligt lottad över att vara moster till dessa två! 
 
Imorgon är det inte bara fredag utan också sista dagen i skolan för detta året. Jag tar jullov och har gått halva 3:an. Visste att det skulle gå snabbt, men kanske inte riktigt så här fort? Det ska bli välbehövligt med lite jullov, tyvärr går det alldeles för fort så det gäller att njuta ordentligt.

Nya från Vagabond

En liten tidig julklapp från pappa är dessa skorna! Jag provade dessa i stan i söndags och tyckte så mycket om dem. Det är en lagom klack så jag kan gå i dem en hel dag utan problem, dessutom passar dem till allt. Vagabond gör mig aldrig besviken. Vem vill inte ha både snygga och sköna skor liksom? Är så nöjd!

16:e december 2015

Sov enda till nio idag! Det har inte hänt på väldigt länge, förutom när jag har kommit hem sent på natten då. Nackdelen är väl att jag kommer få svårt att somna ikväll, får helt enkelt inte lägga mig för tidigt. Som mina vanliga onsdagar brukar se ut har jag varit hemma och haft det skönt. Tränat, tittat på serier och lite annat. Nu tänkte jag gå ner och hjälpa mamma i köket. Hoppas ni har haft en härlig dag ♥
Inskaffade mig en hatt i söndags. Velat ha en så länge så nu är jag nöjd. Älskar modellen, färgen och ja allt!

Lite inspiration en tisdag


Julspel

Ikväll har jag varit och tittat på när min yngsta brorson hade julspel. Tycker det är så mysigt med luciatåg och julspel! December är verkligen en händelserik månad så det gäller att ta vara på den och njuta av allt. Efteråt var det lussefika och då satt vi och pratade. Tisdag kväll...och vet ni? Imorgon är jag ledig! Ni anar inte hur ycket jag har saknat mina lediga onsdagar. De är guldvärda! 
Världens finaste lilla tomtenisse! Han var så duktig ♥

Tjejernas lucia

Det blev endel julshopping igår med mamma och pappa. Älskar att strosa runt i stan, så mysigt! Vi tog en lunchpaus innan vi köpte det sista.
När butikerna stängde körde vi till mormor och morfar för att äta middag och träffa dem. Det var ett tag sedan jag var där så det känns bra att vi hann med det. Idag var jag tillbaka i skolan igen efter några veckors uppehåll, kan ju inte påstå att jag har saknat det. Huvudvärken kom efter en timme, inte alls roligt...Det var en ganska lugn dag så det var skönt. Efteråt hämtade jag upp mamma från jobbet och sedan körde vi direkt till min storasyster för att titta på mina systerdöttras luciatåg. De var så duktiga och så fina! Tänk när jag gick luciatåg, det är trots allt inte så länge sen. 

Shay looking just fine


12:e december 2015

Utgången igår var bra, men inte i närheten så bra som sist. Vi var på ett mycket mindre ställe, så det var väl därför. Vi hade roligt innan och dansade ett par timmar. Idag har mina brorsbarn varit här. Vi har bakat julgodis och myst. Imorgon ska vi köra in till stan för att köpa de sista klapparna.
Det ska bli så mysigt att gå runt i butikerna och förhoppningsvis få lite julkänsla. Det är nära nu och någon snö verkar inte vilja komma detta året heller, tyvärr. Jag som så gärna ville ha en vit jul! Snön kommer alltid efter jul och då vill jag inte ha någon. Får väl inte ge upp hoppet än!
Bella och jag igår ♥

Första studenfesten

Idag var det min sista dag på praktiken, nästan lite sorgligt faktiskt. Jag bjöd på fika, vi tittade på 9:ornas luciatåg i kyrkan, vi var ute och lekte och innan jag gick hade vi kramkalas. Barn är verkligen det finaste som finns, även om dem kan vara väldigt högljudda och lite jobbiga ibland. Små saker som de gör eller säger kan verkligen göra ens dag. Det är fint! Personalen är minst lika goa som barnen och jag ser redan nu fram emot mina fem veckor till våren. Det känns toppen att jag har trivts så bra! 
 
Ikväll är det dags för första studenfesten! Det ska börjas i tid! Det är 80-tals tema vilket jag tyckte var jättekul. Ska bli roligt att se hur alla ser ut.
Jag kör på rosa naglar, läppar och ögon eftersom det var mycket färgglatt då, håret löst och högt upp, sen skinnkjol och en spetsblus. Vi ska träffas vid åtta och klockan tio börjar festen inne i stan. Det blir en lång natt med massa dans, är säker på att det kommer bli grymt!
Fick fina presenter av personalen idag, blev så glad!

Kladdkakemuffins

Jag har haft en härlig dag med barnen! Dem är så goa allihopa på sitt sätt! När jag kom hem i eftermiddag stack jag ut på en springtur i mökret följt av styrketräning. Därefter bakade jag kladdkakemuffins som jag ska bjuda på imorgon eftersom det är min sista dag på praktiken. Vem kunde ana att fem veckor skulle gå såhär snabbt? En av personalen sa till mig idag att det är skönt att veta att jag kommer tillbaka nästa år, så det inte behöver kännas jobbigt imon. Ja, men ni hör ju bara hur härliga dem är! Nu ska jag titta på Jul med Ernst. Ha det bäst ♥

EN JULLISTA

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar! Är dock inte så glad för de klassiska utan föredrar saffransbullar som är en vanlig bulle med saffran
2. Skumtomtar eller knäck? Älskade skumtomar när jag var mindre, men inte längre. Aldrig gillat knäck så mycket heller för den delen, men väljer knäck
3. Ischoklad eller marsipan? Helst inget, men marsipan om jag måste välja
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar såklart! Bland det godaste jag vet
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka! 
6. Lax eller sill? Lax! Inte smakat sill faktiskt och det lär dröja några år till...
7. Sylta eller pastej? Pastej om jag måste välja, men helst inget
8. Paradis eller Aladdin? Paradis
9.Revbensspjäll eller Janssons? Inte så glad för något av det faktiskt, vet inte...
10. Glögg eller julmust? Dricker knappt något av det förutom någon gång under just jul, men tror jag väljer julmust
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Inget av det
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt!
13. Hemma eller borta? Det spelar ingen roll vart vi är, det viktigaste är att framiljen är tillsammans! 
14. Utomlands eller Sverige? Under julen vill jag vara hemma i Sverige. Det är ju den mysigaste tiden på året!
15. Ge eller få? Jag älskar att få presenter, men också att ge! Älskar när man hittar den perfekta julklappen och vet att personen kommer bli jätteglad. Det känns så bra!
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på Greveholm 
17. Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender! 
18. Plastgran eller äkta? Äkta! 
19. Arne Weise eller Ernst? Ernst!
20. När vill du att första snön ska falla? I december 
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja, tyvärr oftare än vit känns det som
22. När är det dags att pynta? Första advent! 
23. Kan du komma på något negativt med julen? Inte för min del, men tyvärr för många andra. Julen är en högtid som ska handla om kärlek, inget annat! Jag önskar alla fick uppleva den kärleken min familj har till varandra.
24. Favorit julfilm? Alla ensam hemma filmerna! Tittat på dem år efter år och jag bara älskar dem! Sen såklart The Holiday som är en av mina favoritfilmer.
25. Favorit julkalender? Lassemajas dektektivbyrå. Älskade den!
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Det känns ju lite tomt när det är över, men det går ju så snabbt till nästa jul så jag brukar känna mig nöjd.
27. När öppnar du dina julklappar? Efter vi ätit julmat och tittat på Kalle Anka
28. Favorit juldoft? Doften av nybakade pepparkakor och lussebullar 
29. Vad framkallar mest julstämning? Pynta hemmet, fira advent, slå in julklappar, julbaka och lyssna på julmusik.
30. Vad är viktigast med julen? Att ge och ta kärlek! Visa att du älskar och uppskattar dina nära lite extra.

STRÖM IGEN

Strömmen är tillbaka! Åh vilken lycka! Jag höll på att bli galen, bara att kunna duscha hemma känns lyxigt nu. Haha, det har varit gått förvårnatsvärt bra dock. Har vant mig vid att det är mörkt överallt så glömmer bort att tända ibland. Dagen har varit bra på praktiken! Det känns helt ärligt som jag jobbar där nu och att jag är tillbaka i skolan på måndag känns konstigt. Slutade tidigt idag så det var härligt med en springtur när det fortfarande var ljust. Ikväll har jag slått in de första julklapparna! Tycker det är så mysigt att slå in paket, det är något visst med det eller hur?
New York, som jag saknar dig! Du är den finaste staden i världen ♥

8:e december 2015

Inne på sista veckan av praktiken. Fem veckor går snabbt! Mellan allt lek julpysslar vi och övar på luciasångerna. Julafton är inte långt ifrån nu!
Jag har faktiskt bara två julklappar kvar att köpa och jag har inte ens varit i stan. Nätshopping är guldvärt! Det är tänkt att jag och mami ska handla de sista julklapparna på söndag, tycker det är så mysigt i butikerna vid jul! Var hemma vid halv fyra idag och sedan dess har jag ätit och suttit vid datorn. Om en timme ska jag köra till gymmet och träna. Idag har vi varit utan ström en vecka. Blir snart galen! Kommer blogga mer när jag kan sitta vid min vanliga dator igen där jag har mitt redigeringsprogram osv.

Jul på Liseberg

Min helg har varit toppen! I lördags morgon åkte vi hemifrån och klockan ett var vi framme hos Krister och Ulrika. Vi åt lunch och sedan körde vi till Göteborg för att gå på Lisebergs julmarknad. Allt var dekorerat och det var så mysigt att promenera omkring där. Det var små röda stugor till stånd där de sålde allt ifrån julgodis till ostar, korv och knäckebröd. Vi klarade oss från stormen och det regnade bara litegrann. När vi kände oss klara körde vi hem till dem för middag och kvällsmys. Vi sov över och på söndagen åkte vi till Ullared allihopa. Tredje gången för mig och mamma detta året, ups! Det finns ju såå mycket att köpa! Vi lunchade ihop med Krister och Ullrika och sedan shoppade vi vidare till stängning och därefter körde vi hem. Vi har inte fått strömmen tillbaka än, en vecka utan den imorgon. De har sagt att vi skulle få tillbaka den förra onsdagen, i fredags, söndags och idag, så nu har jag slutat lita på vad de säger. Så tråkigt!

Denna veckan

Hej på er! Ledsen att jag inte har uppdaterat något, men i tisdags blev vi av med strömmen. Vi har ström på en fas nu så vi klarar oss ganska bra.
Vi har värme på nedervåningen och internet fungerar, men det är ändå jobbigt eftersom inte lamporna fungerar. Jag har haft en bra vecka ändå! Jag var hos Sara i tisdags kväll och myste, kvalitetstid med henne är guldvärt. I onsdags var jag hos min storebror, Jenny, Linus och Milo på kvällsfika. Mår så mycket bättre när jag får träffa familjen och vännerna på vardagar! Det har gått bra på praktiken. Fullt upp, vilket bara är roligt! Imorgon ska vi till Göteborg och Jul på Liseberg med några vänner som vi var i USA med. Det kommer bli en riktig myshelg! Jag har alltid velat till Lisebergs julmarknad, men det har bara inte blivit av tidigare år. Nu ska jag fortsätta titta på Idol, säger bara heja Amanda! Puss på er ♥

RSS 2.0