Fröknäcke
Leilas fröknäcke gjorde jag i söndags. Det gick väldigt snabbt och för att inte tala om hur gott det blev! Perfekt som snacks eller mellanmål med pålägg till såklart.
Fröknäcke
2 plåtar
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 varmluft.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Låt vila i 15-20 minuter.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Kommentarer
Trackback