Pasta Carbonara

Dagens middag!
300 g spaghetti
150 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
0.5 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt och grovmalen svartpeppar
 
1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar med 1 tsk olivolja i vattnet.
2. Skär bacon i småbitar. Hacka den gula löken och vitlöken fint.
3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig tills baconet blir knaperstekt och löken blir genomstekt. 
4. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.
5. Häll av vattnet från den färdigstekta pastan och blanda med bacon och lök. Blanda sedan ihop äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
6. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och lite persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0